14 Ateneus de tot Catalunya es reuneixen a Manresa

El passat divendres 2 de febrer va tenir lloc a Manresa la trobada dels 14 Ateneus que formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya, amb l’Ateneu de la Catalunya Central com a amfitrió.  La reunió va servir per donar la benvinguda als quatre Ateneus de nova creació  i al nou personal tècnic i a les entitats que s’han incorporat en aquesta nova convocatòria arreu del territori. Després de més d’un any de funcionament, es va fer evident l’impacte territorial que han tingut els Ateneus a l’hora de visibilitzar i promoure l’Economia Social i Cooperativa, i es van plantejar els nous reptes per aquest nou any que s’inicia.

A la trobada es va fer un balanç dels diferents eixos del programa Ateneus (Diagnosi i visibilització de l’Economia Social; Suport i Acompanyament a la creació i desenvolupament d’empreses de l’economia social; Transformació d’associacions i Reconversió d’empreses en fase de tancament cap a fórmules cooperatives; Promoció del model cooperatiu a les escoles; Creació d’eines i recolzament per a prescriptors i professionals d’assessories i gestories). A la vegada, es va treballar en la creació d’indicadors que permetin avaluar la sostenibilitat de les accions empreses.

En aquesta ocasió, també es van incorporar a la reunió els representants d’altres entitats, concretament ACCIO i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya per tal de facilitar la creació de sinèrgies amb els Ateneus. ACCIO va donar a conèixer el programa Aracoop Internacional, que duu a terme en col·laboració amb la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, per afavorir la internacionalització i la innovació de les empreses socials, no només amb la venta de productes a l’exterior sinó també de serveis. La Federació de Cooperatives també va posar els seus serveis a disposició dels Ateneus.

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.