El passat divendres 2 de febrer va tenir lloc a Manresa la trobada dels 14 Ateneus que formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya, amb lāAteneu de la Catalunya Central com a amfitrió.Ā La reunió va servir per donar la benvinguda als quatre Ateneus de nova creació i al nou personal tĆØcnic i a les entitats que s’han incorporat en aquesta nova convocatòria arreu del territori. DesprĆ©s de mĆ©s d’un any de funcionament, es va fer evident l’impacte territorial que han tingut els Ateneus a lāhora de visibilitzar i promoure l’Economia Social i Cooperativa, i es van plantejar els nous reptes per aquest nou any que s’inicia.
A la trobada es va fer un balanƧ dels diferents eixos del programa Ateneus (Diagnosi i visibilització de l’Economia Social; Suport i Acompanyament a la creació i desenvolupament d’empreses de l’economia social; Transformació d’associacions i Reconversió d’empreses en fase de tancament cap a fórmules cooperatives; Promoció del model cooperatiu a les escoles; Creació dāeines i recolzament per a prescriptors i professionals d’assessories i gestories). A la vegada, es va treballar en la creació d’indicadors que permetin avaluar la sostenibilitat de les accions empreses.
En aquesta ocasió, tambĆ© es van incorporar a la reunió els representants d’altres entitats, concretament ACCIO i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya per tal de facilitar la creació de sinĆØrgies amb els Ateneus. ACCIO va donar a conĆØixer el programa Aracoop Internacional, que duu a terme en colĀ·laboració amb la Direcció GeneralĀ d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, per afavorir la internacionalització i la innovació de les empreses socials, no nomĆ©s amb la venta de productes a l’exterior sinó tambĆ© de serveis. La Federació de Cooperatives tambĆ© va posar els seus serveis a disposició dels Ateneus.