Servei d’acompanyament a persones i entitats interessades

L’assessorament el realitzem directament a la seu de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, a Sarrià de Ter, o bé en diferents punts d’atenció al territori. La trobada també pot ser en format virtual.
  • Assessorament “projecte a projecte” d’emprenedoria social.
  • Acompanyament personalitzat i suport dins i fora de les nostres instal•lacions i a través de les entitats agrupades de la nostra xarxa.
  • Assessorament de projectes de transformació d’altres formes jurídiques cap a cooperativa o societat laboral.
  • Assessorament i suport en coneixements i formació a projectes en període de consolidació.
  • Suport directe a empreses en situació de tancament, jubilació o venda, on les persones treballadores valorin l’opció de continuar amb l’empresa en forma cooperativa.

Com funciona l’acompanyament?

Des de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines i els seus cercles acompanyem projectes en la seva posada en marxa i constitució com a cooperatives, en aquells aspectes centrals per a la seva activitat i facilitem eines i recursos per a la seva consolidació i creixement.

També dissenyem itineraris per a la transformació d’associacions i altres formes d’empreses a cooperatives.

El Pla d’Empresa Cooperatiu

Des de l’Ateneu Cooperatiu posem a disposició de les entitats, cooperatives, iniciatives i empreses que volen crear-se, consolidar-se o transformar-se en el marc de l’economia social, un Pla d’Empresa Cooperatiu. El document vol acompanyar de forma transformadora, posant atenció als criteris de l’Economia Social i Solidària perquè les organitzacions els puguin integrar en les seves pràctiques empresarials.
El Pla incorpora una perspectiva holística i d’enxarxament amb l’ecosistema, amb la voluntat de donar resposta als reptes de la comunitat i al territori. Consta de quatre dimensions, totes imprescindibles per emprendre de forma col·lectiva i amb impacte positiu: dimensions personal, col·lectiva, estructural i territorial. 

Assessorament de projectes per a la seva constitució, consolidació o transformació

L’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines ajuda a la constitució de les noves entitats de l’economia social, des de la simple idea fins la constitució definitiva. Un suport que pot ser al llarg de tot el procés o bé en qualsevol fase del mateix.

T'assessorem

Si voleu muntar una cooperativa, associació o empresa d’economia social, no dubteu en contactar amb nosaltres. Us ajudarem.
Si formeu part d’una cooperativa i necessiteu assessorament i/o formació també podeu contactar-nos per rebre el nostre suport.

L’Ateneu fa assessorament per ajudar a la transformació a la fórmula cooperativa o d’altres fórmules d’economia social.