Cercle agroecologia

 

Què volem?

El Cercle d’Agroecologia de l’Ateneu Cooperatiu cerca generar i consolidar un dispositiu de suport i impuls de les iniciatives agroecològiques a Comarques Gironines que pugui aglutinar diferents entitats de referència de l’àmbit per la transició Ecosocial. 

Volem donar resposta als reptes generats en les esferes de la producció, l’elaboració, la distribució, la comercialització o el consum des d’un espai de treball col·lectiu en el marc de l’Economia Social i Solidària i el Cooperativisme.

Com ho fem?

Formació

Impulsem formacions i jornades per a la creació, la consolidació i l’articulació de les iniciatives de l’àmbit agroecològic. Juntes per la transició Ecosocial.

Acompanyament

Acompanyem projectes de l’àmbit agroecològic, tant per a la seva creació com per a la seva consolidació. Si teniu un projecte, contacteu-nos i veiem en què podem donar-vos suport!

Divulgació

Fem divulgació de l’ecosistema agroecològic i de les respostes que es donen als reptes ambientals, socials i econòmics.

Intercooperació

Posem en marxa línies d’intercooperació per consolidar l’ecosistema agroecològic i enfortir les seves relacions en el marc de l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme, en la  producció, l’elaboració, la distribució, la comercialització i iel consum!

Recursos

L’ofici de la pesca al s.XXI

Conjuntament amb Grup d'Acció Local Pesquer - GALP Costa Brava, l'Ateneu Cooperatiu Terres Gironines organitza sessions de presentació de la professió de la pesca a diferents punts de comarques gironines amb l'objectiu de fomentar l'ocupació en el sector a la Costa...

Presentació del Pla de treball de Cercle d’Agroecologia

En el marc de l'Assemblea general de l'Ateneu Cooperatiu, es va presentar el pla de treball del Cercle d'Agroecologia a totes les entitats membres. L'espai va servir per comentar i validar les diferents línies estratègiques i les accions que se'n deriven, així com per...

Taula Territorial d’agroecologia

El passat octubre va tenir la Taula Territorial d'agroecologia amb la participació de diferents entitats de defensa del territori a terres gironines. La taula rodona va abordar els projectes i infraestructures que comprometen la nostra sobirania alimentària a...

Qui forma part del Cercle?

El Cercle d’Agroecologia està format per 3 entitats promotores i  2 entitats participants.

Arran de terra és una cooperativa que promou l’agroecologia i la sobirania alimentària i treballa per construir sistemes alimentaris més justos i sostenible.

Fundació Emys és entitat sense ànim de lucre dedicada a la conservació de la natura. Promou la gestió sostenible del territori mitjançant la custodia agrària, el foment de l’agroecologia, la gestió forestal sostenible, l’educació ambiental i l’ecoturisme.


 

La Sobirana és una cooperativa que es dedica a la producció de licors i a l’organització d’activitats entorn de la ratafia i els licors. Des del seu nou obrador a Santa Coloma de Farners actuen com a agents dinamitzadors del territori.

 

Llavora és un projecte agroecològic per a la transició del sector porcí, a més de ser assessoria especialitzada en aquest àmbit i que ha promogut la cooperativització de l’antic escorxador municipal de l’Armentera per part de productores i elaboradores de la zona.

 

Gisfera és una cooperativa de ofereix serveis ambiental i per a la biodiversitat, i està compromesa amb l’educació ambiental, el turisme de natura i la dinamització comunitària.

 

L’ajuntament de Vilablareix treballa en diversos projectes per promoure la sostenibilitat a nivell municipal.