Cercle de cures i persones migrants

 

Què volem?

El Cercle de Cures i Persones Migrants té com a objectiu fomentar la creació de cooperatives i crear ocupació dins del col·lectiu de persones migrants per tal de resoldre les seves necessitats mitjançant fòrmules econòmiques col·lectives sent una eina real de dignificació de les condicions de vida, especialment per a aquells col·lectius amb dificultats econòmiques rellevants.

Treballem també amb la voluntat de posar en valor la tasca de les persones  (dones, en la immensa majoria de casos, i migrants, en una part molt important) que treballen prestant serveis de cures, sovint invisibilitzats i poc o gens reconeguts. 

 

Com ho fem?

Formació

Impulsem formacions i jornades per a l’acompanyament, la sensibilització i l’articulació de les iniciatives diverses que les formen persones de diferents cultures. Juntes per a la inclusió Ecosocial!

Acompanyament

Ofersim assessorament a iniciatives econòiques de persones migrants, assessorament a entitats que vulguin incorporar una perspectiva intercultural. Si teniu un projecte, poseu-vos en contacte amb nosaltres i veiem en què podem donar-vossuport!

Divulgació

Fem divulgació de l’ecosistema de l’Economia Social i Solidària entre diferents col·lectius de persones migrants i treballem per a un teixit social intercultural.

Intercooperació

Posem en marxa línies d’intercooperació per a la creació d’espais de cures i per enfortir les seves relacions en el marc de l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme, en tots els àmbits de la vida.

Recursos

És l’economia social i solidària diversa?

Ens hem preguntat si hi ha diversitat a l’economia social i solidària. Voleu saber les respostes? Hem anat al FESS Rural a Corçà, hem parlat amb persones expertes i, finalment, hem anat a conèixer iniciatives protagonitzades per persones migrades o d’origen migrat. Ens hi acompanyes?

Jornada a Salt amb bones pràctiques de l’ESS en l’àmbit municipal

El passat 6 d’octubre es va celebrar a Salt la Jornada ‘Economia Social i Solidària a comarques gironines: agents, xarxes i experiències’. Hi vam conèixer experiències exitoses en l’àmbit de l’habitatge cooperatiu, la gestió de residus i les comunitats energètiques.

Diagnosi per a la dignificació del sector de les cures

L’Ateneu Cooperatiu i el Cercle de Cures i Persones Migrades inicia un treball de diagnosi de les organitzacions prestadores de serveis d’assistència a domicili (SAD) de les comarques de Girona, a fi de poder identificar les entitats que s’hi dediquen i recollir algunes de les seves bones pràctiques.

El Cercle de Cures i Persones Migrades participa al I Fòrum Social de la Cura

El passat dissabte 12 de març les Cotxeres de Sants van aplegar més de 350 persones a títol individual i provinents de 150 organitzacions per assentar les bases d’un nou moviment social i de pressió política que reivindica el dret a la cura i a la necessitat...

Qui forma part del Cercle?

El Cercle de Cures i Persones Migrants està format per tres cooperatives, una associació i una empresa d’inserció

Avancem Santa Clara és una cooperativa que treballa per facilitar la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat a partir de la formació i l’autoocupació.

 

 

Social Project 4.0 és una entitat que treballa per l’acollida de les persones nouvingudes, per fomentar el respecte dins la transculturalitat i la solidaritat entre pobles, i per la transformació de la societat.

 

 

Divertus és una cooperativa que es dedica a fer formacions especialitzades en la gestió administrativa de l’empresa, el foment de l’emprenedoria i l’economia social i solidària.

 

Eina Activa és una empresa d’inserció que ofereix activitats econòmiques de béns i serveis, amb la finalitat de promoure la integració i la formació sociolaboral de persones en risc d’exclusió social.

 

Ecos és un grup cooperatiu format per empreses de l’economia social i solidària i que busca enfortir i desenvolupar les organitzacions sòcies, contribuir al benestar de les persones que les integren i promoure la creació del mercat social.