Cercle de cultura

Eines digitals per al mapatge de projectes culturals

Quatre sessions destinades a descobrir i explorar eines que ens permeten visibilitzar i posicionar els nostres projectes culturals

Presentació del Cercle de Cultura i jornada de treball

Taules de treball orientades a millorar la comunicació de les entitats culturals i a generar estratègies d’intercooperació.

Divendres 14 d’octubre al Mas nyamnyam (Mieres)

QUÈ  ÉS EL CERCLE DE CULTURA?

 

El Cercle de Cultura té com a objectiu principal oferir eines, recursos i mecanismes enfocats a la creació, enfortiment i consolidació de les iniciatives culturals que operen des de les comarques gironines, creant un nucli d’entitats de referència d’aquest àmbit vinculades als principis de l’Economia Social i Solidària.

Aquest cercle té els seus orígens en una sèrie d’accions que es van dur a terme al llarg dels anys 2020 i 2021 adreçades a l’articulació de l’economia social en l’àmbit cultural, a partir d’estratègies d’enxarxament i de jornades de reflexió conjunta.

Volem donar resposta als reptes generats en les esferes de la creació, la producció, la distribució, la difusió, la comercialització o el consum des d’un espai de treball col·lectiu en el marc de l’Economia Social i Solidària i el Cooperativisme.

 

Com ho fem?

 

Formació

Impulsem formacions i jornades per a la creació, la consolidació i l’articulació de les iniciatives de l’àmbit cultural.

Acompanyament

Acompanyem projectes de l’àmbit cultural, tant per a la seva creació com per a la seva consolidació. Si teniu un projecte, contacteu-nos i veiem en què podem donar-vos suport!

Divulgació

Fem divulgació de l’ecosistema cultural i de les respostes que es donen als reptes socials i econòmics.

Intercooperació

Posem en marxa línies d’intercooperació per consolidar l’ecosistema cultural i enfortir les seves relacions en el marc de l’Economia Social i Solidària.

QUÈ HEM FET?

Taller d'automapejat amb l'eina Kultursistema

Taller pràctic adreçat a entitats culturals sobre l’ús i les possibilitats de Kultursistema, una eina que, mitjançant la creació d’una comunitat digital global, ofereix l’oportunitat de visibilitzar projectes, crear noves connexions entre agents i generar coneixement sobre els sectors i indústries culturals i creatives.

Formació sobre licitacions culturals

Formació sobre fiscalitat i gestió d'associacions

Taula Territorial de Cultura i ESS a les terres gironines

Jornada virtual celebrada el 9 d’abril de 2021 amb la participació de La Iera, nyamnyam, Lo Relacional, l’Ateneu Popular Coma Cros i Zumzeig per donar visibilitat i reflexionar sobre l’ESS en l’àmbit cultural.

Eines per a l'articulació de l'economia social en l'àmbit cultural

Oferta formativa, espais de trobada i trobades temàtiques per a la reflexió i l’acció des de l’àmbit cultural (2020-2021)

QUI FORMA PART DEL CERCLE?

El Cercle de Cultura està format per tres entitats promotores i una participant.

Idària SCCL és una cooperativa de treball associat i empresa sense ànim de lucre que treballa per la inserció laboral de les persones mitjançant la generació de llocs de treball en feines que milloren el medi ambient. Divulga el patrimoni cultural i etnològic en què es basen les activitats de gestió i aprofitament de l’entorn natural, al mateix temps que reivindica el valor cultural del territori. Alhora, s’enriqueix a través de compartir feina i projectes amb persones d’orígens culturals diversos.

Cultural Rizoma SCCL és una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre que té cura de projectes centrats en la investigació, la producció, la mediació i la difusió de la cultura i la creació contemporània.

Fundada l’any 2017 per Rita Andreu Vaquer i Olga Taravilla Baquero, l’estiu de 2018 obre un espai al municipi de Celrà (Girona) que funciona com a oficina de producció de projectes i com a espai de creació, producció i exhibició de propostes vinculades a les pràctiques artístiques contemporànies.

Idea és una associació cultural que treballa per la interrelació, la cooperació i l’intercanvi entre els professionals de l’art, la cultura i la formació, i els professionals de la gestió cultural en les seves diferents àrees: artístiques, culturals, socioculturals, formatives i educatives. Una forta convicció de servei mou a Idea a realitzar diferents accions per generar capacitats i habilitats que donin com a resultats canvis socials que contribueixin a millorar la vida de les persones.

El Núria Social d’Olot és un espai de gestió associativa que treballa per la transformació social, econòmica i ecològica i la dinamització sociocultural arreu del territori.
Som entitats dedicades a la gestió del canvi, l’economia social i solidària, l’educació en el lleure, la gestió cultural, la sobirania alimentària i el diàleg intercultural.
El Núria compta amb un espai de Coworking, una Sala Polivalent i una Cantina on conviuen aquests diferents projectes.

col·laboren amb el cercle: