Apropem l’Economia Social i Cooperativisme a les aules!

Des de l’Ateneu Cooperatiu us proposem una oferta educativa per apropar l’economia social, el cooperativisme i els seus valors i principis, a l’aula. Centrem la nostra intervenció en l’alumnat de Cicles formatius i altres espais formatius pre-laborals; el professorat compromès a incloure l’Economia Social i el cooperativisme a les aules i en espais d’educació no formal per acompanyar en l’emancipació a persones joves.

Us animem a consultar les possibilitats que us oferim i els projectes que tenim en marxa i si teniu inquietuds més enllà de la oferta prevista, no dubteu a contactar-nos.

PROPOSTES PER A L’ALUMNAT

Tallers a l’aula – Introducció Economia Social i Solidària per Cicles Formatius

Sessions a l’aula que permeten a l’alumant entrar en contacte amb l’Economia Social i Solidària i el Cooperativisme.

Sessions participatives per posar en valor les particularitats de les cooperatives i de l’Economia Social com una resposta a les necessitats social i individuals, enfocades per complementar les assignatures i de FOL i/o Empresa i Emprenedoria.

Durant la sessions s’aborden les principals característiques de les cooperatives, la intercooperació i el mercat social i es donen a conèixer algunes iniciatives locals i/o sectorials relacionades amb l’àmbit d’estudi de les estudiants.

ESScaperoom Virtual – VilaESSCoop

Un recurs en línia per introduir diferents dimensions de l’economia social i solidària i el cooperativisme a través d’un Escaperoom virtual: la democràcia i l’assemblearisme, la sobirania alimentària, la importància de l’àmbit de les cures, i l’enxarxament i la intercooperació.

Durant aproximadament 1 hora, l’alumnat participa cooperant en grups de 2 o 3 alumnes per resoldre els diferents enigmes que planteja el joc. Escapem juntes?

 

TREBALL EN EQUIP I VALORS I PRINCIPIS COOPERATIUS – Cooperativa La Juganera

  • Magic Maze: Amb aquest taller us proposem una experiència de cooperació amb el joc de taula Magic Maze, un joc cooperatiu i divertit que ens ajudarà a posar damunt la taula capacitats i habilitats necessàries per a treballar en equip. Amb partides curtes i intenses, de no més de deu minuts, experimentarem la força però també les dificultats del treball cooperatiu i reflexionarem sobre aspectes que hi incideixen com ara la motivació, la pressió del grup, l’estrès, l’empatia, la comunicació, el consens, la responsabilitat, etc
  • La Bomba: Amb aquest taller us proposem una experiència de cooperació amb el joc Keep talking and nobody explodes. Un joc frenètic i divertit que ens ajudarà a posar damunt la taula capacitats i habilitats necessàries per treballar en equip. El joc consisteix en desactivar una bomba entre totes les persones jugadores. Una persona té la bomba i la manipula, però les altres tenen les instruccions per desactivar-la. La comunicació serà clau per poder-ho fer abans no s’acabi el compte enrere.

 

PROGRAMA DE COOPERATIVES D’ALUMNES – EmprenGI

Programa anual per a la creació de cooperatives d’alumnes, des de la definició de la idea de negoci, la seva constitució, la distribució de tasques i funcions i la seva governança, el disseny de productes o serveis, la seva oferta i la intercooperació amb d’altres Cooperatives d’alumnes. En el marc del programa s’agrupen, cooperen i intercanvien productes i serveis una vintena llarga de cooperatives d’aquest tipus durant el curs escolar.

I pel professorat?

Si ets professora o professor pots participar en tallers de formació sobre com transmetre els valors i principis de l’economia social i el cooperativisme a l’aula

ESSCaperoom virtual

Proposta engrescadora i dinàmica per passejar-se virtualment per un poble on l’economia social i solidària hi és del tot present

La Bomba!

Joc frenètic i divertit per posar a prova les capacitats de treball en equip

Si formeu part d’un equip educatiu i penseu que cal començar per introduir els valors de l’economia social, solidària i cooperativa a l’aula, des de l’Ateneu Cooperatiu, us hi acompanyem