La Diputació de Girona i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines han organitzat «FinancESS», unes jornades de finançament per a projectes de l’economia social, que tindran lloc de forma telemàtica de l’1 al 3 de desembre. La iniciativa s’adreça a empreses i entitats de l’economia social i solidària (ESS) que volen conèixer de primera mà les diferents vies per les quals poden obtenir finançament. «FinancESS» es concep com un espai de trobada i coneixement d’empreses d’aquesta branca de l’economia amb entitats de serveis financers i plataformes de finançament.

La programació es divideix en dos grans blocs. Per una part, tres taules rodones en streaming, repartides entre els dies 1 i 2 de desembre en sessions d’un màxim d’una hora cadascuna, en les quals s’exposarà què són les finances ètiques, què signifiquen les inversions d’impacte i quines eines de finançament participatiu existeixen i com les poden aprofitar els projectes de l’economia social.

De l’altra, el darrer dia, 3 de desembre, s’organitzaran trobades virtuals i breus entre els projectes interessats i les entitats presents per poder establir un primer contacte de cara a obtenir finançament. En aquest sentit, hi ha confirmada la participació d’entitats reconegudes com Coop 57, Fiare, Triodos Bank a Girona, Fundació Seria, Xarxa Equipaments Socials MES, Ficoop, Goteo, Germinador Social i Verkami.

La unió d’esforços amb l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines respon a una nova línia de treball de la Diputació de Girona, que considera clau el foment i el suport a l’economia social i solidària (ESS) i el tercer sector a la demarcació en un context socioeconòmic com l’actual, accentuat els últims mesos per la situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19.

L’Economia Social i Solidària promou una transformació social basada en la solidaritat, l’equitat, la sostenibilitat, la inclusió i el compromís amb la comunitat, i que s’alinea amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

«FinancESS» s’emmarca també en el programa «CO-CREIX», que va impulsar el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació el 2016. Es tracta d’un programa que té com a objectiu impulsar els projectes empresarials de les comarques gironines, així com dinamitzar econòmicament i fomentar l’autoocupació. Està subvencionat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Les inscripcions a les jornades estan obertes. Es poden fer en el lloc web de «FinancESS», on també s’hi pot consultar el programa: http://financess.ddgi.cat/