Butlletí Febrer 2018 – Ateneu Cooperatiu Terres Gironines

Les escoles visiten l’Ateneu per rebre formació en economia social i cooperativa

Amb l’objectiu de donar a conèixer l’economia social i cooperativa als joves del territori, diversos instituts de les comarques gironines han visitat l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines. L’Institut de Celrà i l’Institut de Roses han assistit recentment a una xerrada sobre economia social i valors cooperatius, que ha servit per emmarcar els projectes d’emprenedoria cooperativa que duen a terme als seus centres. 

14 Ateneus de tot Catalunya es reuneixen a Manresa

El passat divendres 2 de febrer va tenir lloc a Manresa la trobada dels 14 Ateneus que formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya, amb l’Ateneu de la Catalunya Central com a amfitrió.  La reunió va servir per donar la benvinguda als quatre Ateneus de nova creació  i al nou personal tècnic i a les entitats que s’han incorporat en aquesta nova convocatòria arreu del territori. 

 

Sostre Cívic visita l’Ateneu per parlar d’habitatge cooperatiu

L’associació/cooperativa Sostre Cívic ha visitat l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines per presentar les seves propostes en termes d’habitatge cooperatiu i per establir línies de col·laboració conjunta. El cooperativisme en aquest àmbit és encara un model molt desconegut al territori, especialment a les comarques gironines, però constitueix una alternativa real d’accés a l’habitatge que ha donat molt bons fruits a d’altres països. 

Cooperativa Idària
La cooperativa que hem triat per aquest mes és Idària, una entitat nascuda a Llagostera el 2012 i que treballa per millorar la situació socioeconòmica local generant projectes agrícoles i forestals per a la inserció laboral.

Es presenta l’estudi ‘L’ecosistema de les Empreses Socials a Catalunya’

 

L’estudi analitza 80 empreses socials del territori català i radiografia el seu perfil per poder establir quines són les seves barreres, necessitats i reptes. 

Agenda
Vols ajudar a recuperar el Barri Vell de Celrà?
22 de febrer: Presentació del projecte ‘Cop de coop al Barri Vell’ que ofereix formació a 15 joves per crear una cooperativa que afavoreixi a recuperació del Barri Vell del muncipi. Més informació.
Jornada per a tècnics municipals sobre eines d’economia social
27 de febrer: Jornada per donar a conèixer les eines de suport en economia social a personal tècnic d’institucions locals. Més informació
V Saló de la formació, l’ocupació i l’Empresa a La Bisbal
1 i 2 de març  Més informació i inscripcions.
IV Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines
16 de març: Trobada de totes les entitats que formen part de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines per definir línies d’actuació estratègica. Més informació
Visita la nostra web!

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.