Butlletí Març 2018 – Ateneu Cooperatiu Terres Gironines

“Si has d’anar en cotxe, que sigui elèctric”: l’aposta de Som Mobilitat per a una mobilitat més sostenible

La cooperativa Som Mobilitat va néixer el 2016 com a cooperativa de consumidors i usuaris amb l’objectiu d’impulsar accions o projectes que contribueixin a generar desplaçaments més sostenibles i menys contaminants, reduint el número de vehicles acumulats a les nostres ciutats. La cooperativa ofereix cotxes 100% elèctrics als seus socis, que poden disposar-ne per hores o per dies amb tarifes molt econòmiques.

 

 

 

El MerCAT Cooperatiu Ecològic: una eina per enfortir el món agroecològic a Catalunya

Amb la finalitat d’afavorir un consum basat en unes condicions més dignes per a productores i consumidores, i davant del creixent interés de la ciutadania per a l’adquisició de productes ecològics, ha nascut el MerCAT Cooperatiu Ecològic com a projecte col.laboratiu entre diverses entitats de l’economia social i solidària. El projecte vol impulsar l’apoderament dels grups de consum, associacions i cooperatives existents per acompanyar-les i afavorir així la creació de plataformes d’intercooperació i la potenciació de compres conjuntes. 

Més de 50 entitats del territori es reuneixen a la IV Taula Territorial de l’Economia SocialEl divendres 16 de març tindrà lloc la VI Taula Territorial de l’Economia Social i Cooperativa a l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, amb presència d’una cinquantena de cooperatives, administracions públiques i altres empreses. En l’acte hi  intervindrà la Subdirectora General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, Sra. Roser Hernández, el Regidor d’Atenció Ciutadana i Educació de l’Ajuntament d’Arbúcies, Sr. Jaume Salmerón i Helena Trias de la de la Cooperativa Sostre Cívic.

 

Cooperativa La Black Flag
La cooperativa que hem triat per aquest mes és La Black Flag un espai d’elaboració, degustació i importació de cervesa artesana ubicat a Bescanò. Es defineixen com a cerveseria semi-nòmada i com a traficants de cervesa. No els voleu conèixer?
Premis Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras
Plataforma Educativa convoca la 5a edició dels Premis que valoren l’acció social d’entitats i persones en l’àmbit de la Innovació Social, l’Emprenedoria Social i la Corresponsabilitat Ciutadana. Fins al 2 d’abril. 

 

 

22 de març: La cooperativa com a opció de negoci
Taller per a professionals autònoms i emprenedors. 
13 d’abril: Expo Jove
Explicació del programa de cooperatives escolars destinat a personal docent. 

 

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.