Butlletí Març 2019 – Ateneu Cooperatiu Terres Gironines

Parlem de Contractació Pública Responsable?

Què és la contractació pública responsable? Quines traves tenen les administracions públiques per aplicar-la? Com les empreses de l’economia social poden accedir-hi? Des de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines volem obrir el debat sobre la Contractació Pública Responsable al territori, aportant experiències inspiradores i pràctiques, i permetent un espai de treball per avançar cap a la normalització d’unes condicions de contractació ètiques, justes i sostenibles. 

 

Consum Responsable

 

Èxit de la Fira de Consum Responsable a Celrà

La Fira de Consum Responsable de Celrà s’ha celebrat amb un gran nombre de públic que s’ha interessat per alternatives sostenibles, ètiques, cooperatives, de proximitat i justes, a l’hora de consumir. Des de la mobilitat, passant per l’energia, les finances, les assegurances, els productes agroecològics, o els projectes d’inserció social, la Fira ha arrencat amb moltes opcions sobre la taula. Les vols conèixer?

 

 

 

 

Si no coneixeu Opcionsval la pena que hi feu un cop d’ull! Entenen que el Consum és una potent eina de transformació social, i per això volen fer fàcil el consum conscient. Com ho fan? Oferint informació a través de la seva web, publicant dos quaderns en paper a l’any, oferint avantatges de consum i facilitant el canvi a diferents empreses de subministrament. No et perdis el seu butlletí quinzenal, és una mina!!

 

Sabies que pots buscar en un mapa les iniciatives socials que hi ha arreu de Catalunya? Es diu Pam a Pam i et permet fer cerques per territori i per sectors: alimentació, cultura, habitatge, restauració, logística, cures, tèxtil, etc. Consulta el mapa col.laboratiu que contribueix a la transformació social i mira el vídeo explicatiu. I si vols participar-hi i fer créixer el projecte, també et pots fer xinxeta.

 

Grimpem a la Garrotxa i al Ripollès?

La Grimpada és un cicle de càpsules formatives i acompanyament gratuït a projectes de l’Economia Social i Solidària organitzades pel Cercle Garrotxa – Ripollès de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines. 

 

 

Cooperatives

 

 

Sabíeu que la recent creada cooperativa La Sobirana organitza tastets i guiatge en el món de la ratafia i els licors? Nascuda a Santa Coloma de Farners vol donar a conèixer la ratafia de forma diferent. Mira com ho expliquen aquí

 

 

La cooperativa Sostre Cívic busca incorporar una persona tècnica a les comarques gironines i a la Catalunya Central. 

Plataforma Educativa convoca els Premis d’Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras per fomentar la corresponsabilitat ciutadana, l’emprenedoria i l’acció social. 

 

 

Vols conèixer experiències d’habitatge cooperatiu en l’àmbit rural? Coneixes el model en cessió d’ús? T’ho expliquen a Ripoll el Cercle Garrotxa Ripollès i la XES Ripoll. 
Saps que és fins a 7 vegades més fàcil reemprendre un negoci que ja està en funcionament que començar-lo des de zero? T’ho explica Autoocupació al Cafè de la Reempresa. 

 

Reglament de Protecció de Dades

 

l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines hem actualitzat la nostra política de privacitat per adequar-la al Reglament europeu de protecció de dades personals que ha entrat en vigor el passat mes de maig. És per això que us informem que continuarem protegint les dades que ens heu facilitat segons els nous requeriments de la norma europea, garantint a tots els nostres contactes un ús adequat i transparent de les seves dades, incrementant les garanties en el seu tractament, creant nous drets i aportant noves mesures de reforç en el control de la informació.

Si reps els nostres butlletins informatius és perquè…
O bé has tingut algun tipus de relació professional amb l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, o bé formes part de l’Economia Social i Solidària. Per això hem pensat que potser t’interessi rebre informació sobre les nostres activitats,  convocatòries, etc.

I has de saber que…

  1. Aquí solament guardem el teu nom i adreça de correu electrònic.
  2. Utilitzem aquestes dades per informar-te de tot allò relacionat amb l’Economia Social i Solidària que pugui ser del teu interès.

Dit això, si desitges seguir rebent els nostres butlletins, no cal que facis res. Si pel contrari no vols rebre les nostres notícies, clica a ‘Dona’t de baixa’ a sota d’aquest text. Si tens alguna pregunta, no dubtis a escriure’ns a promocio@ateneucoopgi.org

 

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.