El sistema patriarcal en el qual estem immersos genera rols de poder i abús que es visibilitzen en el nostre dia a dia, també en el nostre entorn laboral. Per això, des de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines volem posar la perspectiva feminista al centre de les organitzacions i contribuir a revertir aquestes dinàmiques.

El passat 3 de juliol vam debatre aquestes questions a l’Ateneu Popular Coma Cros en un acte dinamitzat conjuntament amb Pam a Pam. Júlia Terricabras, cooperativista de La Sirga i membre de Mala Pècora, va introduir el perquè de la necessitat d’incorporar la perspectiva feminista a les entitats, de manera que es prengui consciència de moltes actituds i dinàmiques qüotidianes que traspuen la cultural patriarcal i androcèntrica. Aquesta es visibilitza a través dels estereotips i la discriminació de gènere, del masclisme i, en darrer terme, de la violència masclista.

La quinzena d’assistents que van participar-hi, van reflexionar sobres aquestes qüestion a partir d’un treball que abordava a) el funcionament intern de l’organització b) les actituds i la consciència de les persones membres de l’entitat c) la comunicació, el llenguatge i la visibilització, i d) el replantejament de les activitats amb la finalitat d’establir mesures correctores.

 

Per més informació sobre llenguatge inclusiu podeu consultar la Guia de llenguatge no sexista de Fundació Gentis