El sistema patriarcal en el qual estem immersos genera rols de poder i abĆŗs que es visibilitzen en el nostre dia a dia, tambĆ© en el nostre entorn laboral. Per això, des de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines volem posar la perspectiva feminista al centre de les organitzacions i contribuir a revertir aquestes dinĆ miques.
El passat 3 de juliol vam debatre aquestes questions a l’Ateneu Popular Coma Cros en un acte dinamitzat conjuntament amb Pam a Pam. JĆŗlia Terricabras, cooperativista de La Sirga i membre de Mala PĆØcora, va introduir el perquĆØ de la necessitat d’incorporar la perspectiva feminista a les entitats, de manera que es prengui consciĆØncia de moltes actituds i dinĆ miques qüotidianes que traspuen la cultural patriarcal i androcĆØntrica. Aquesta es visibilitza a travĆ©s dels estereotips i la discriminació de gĆØnere, del masclisme i, en darrer terme, de la violĆØncia masclista.
La quinzena d’assistents que van participar-hi, van reflexionar sobres aquestes qüestion a partir d’un treball que abordava a) el funcionament intern de l’organització b) les actituds i la consciĆØncia de les persones membres de l’entitat c) la comunicació, el llenguatge i la visibilització, i d) el replantejament de les activitats amb la finalitat d’establir mesures correctores.
Per més informació sobre llenguatge inclusiu podeu consultar la Guia de llenguatge no sexista de Fundació Gentis