Com incorporem la perspectiva feminista a la nostra feina?

El sistema patriarcal en el qual estem immersos genera rols de poder i abús que es visibilitzen en el nostre dia a dia, també en el nostre entorn laboral. Per això, des de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines volem posar la perspectiva feminista al centre de les organitzacions i contribuir a revertir aquestes dinàmiques.

El passat 3 de juliol vam debatre aquestes questions a l’Ateneu Popular Coma Cros en un acte dinamitzat conjuntament amb Pam a Pam. Júlia Terricabras, cooperativista de La Sirga i membre de Mala Pècora, va introduir el perquè de la necessitat d’incorporar la perspectiva feminista a les entitats, de manera que es prengui consciència de moltes actituds i dinàmiques qüotidianes que traspuen la cultural patriarcal i androcèntrica. Aquesta es visibilitza a través dels estereotips i la discriminació de gènere, del masclisme i, en darrer terme, de la violència masclista.

La quinzena d’assistents que van participar-hi, van reflexionar sobres aquestes qüestion a partir d’un treball que abordava a) el funcionament intern de l’organització b) les actituds i la consciència de les persones membres de l’entitat c) la comunicació, el llenguatge i la visibilització, i d) el replantejament de les activitats amb la finalitat d’establir mesures correctores.

 

Per més informació sobre llenguatge inclusiu podeu consultar la Guia de llenguatge no sexista de Fundació Gentis

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.