El Cercle de Cures i Persones Migrades participa al I Fòrum Social de la Cura

El passat dissabte 12 de març les Cotxeres de Sants van aplegar més de 350 persones a títol individual i provinents de 150 organitzacions per assentar les bases d’un nou moviment social i de pressió política que reivindica el dret a la cura i a la necessitat d’establir un Pla Nacional de Cura. Un dret que s’ha de reconèixer com a tal, de la mateixa manera que es va fer amb la sanitat o amb l’educació, per garantir polítiques públiques que assegurin que totes les persones poden accedir de forma digna a la cobertura d’aquesta necessitat en qualsevol moment de la seva vida.

Des del Cercle de Cures i Persones Migrades de l’Ateneu Cooperatiu, conjuntament amb la cooperativa Avancem Santa Clara que en forma part, participàrem del taller temàtic “Corresponsabilitat i socialització de la cura” on es va treballar en quin estat es troba el sector de les cures i cap a on volem que vagi. També es va participar a l’Assemblea Oberta sota el títol “Pensem plegades el treball en xarxa” on es van posar en comú les reivindicacions i com ens enxarxem per fer més força per treballar els propòsits del Fòrum en forma de decàleg.

L’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines és un dels agents implicats en el proper pas, on s’impulsarà una fase de mobilització ciutadana i de pressió política per tal d’irrompre a l’agenda política i administrativa amb la voluntat de començar a treballar per a un Sistema Nacional de Cura, equiparable al sistema de salut o l’educatiu.

Podeu escoltar la sessió inaugural de Fòrum aquí i la sessió de clausura i la lectura del Manifest aquí

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.