Recollint l’experiència de Financoop a Barcelona, s’ha considerat estratègic l’organització d’unes jornades de finançament per a projectes de l’economia social a terres gironines donada la creixent presència d’aquests projectes al territori. La jornada vol oferir oportunitats de finançament i assessorament financer a iniciatives de l’economia social i cooperativa per contribuir a la seva consolidació i creixement. Així, FinancESS es concep com un espai de trobada entre projectes i empreses de l’economia social per una part, i entitats de serveis financers i plataformes de finançament, de l’altra. L’objectiu és ajudar a crear o consolidar propostes transformadores.

 

La jornada es divideix en tres espais simultanis per donar resposta a les diferents necessitats dels projectes assistents. Per una part, a través de tres taules rodones s’exposarà què són les finances ètiques, què són les inversions d’impacte, així com quines eines de finançament participatiu existeixen i com les poden aprofitar els projectes de l’economia social.

 

Per altra part, s’hi desenvoluparan tallers amb informació pràctica sobre les diferents opcions de finançament i quins són els elements estratègics por optar a les diverses vies de finançament.

 

Finalment, s’habilitaran espais de trobades breus entre els projectes assistents i les entitats presents per facilitar  un primer contacte de cara a obtenir línies de finançament.

 

La jornada s’ha inspirat en Financoop, la primera jornada internacional de finances cooperatives celebrada l’any 2012 a Barcelona i organitzada per la Fundació Seira. La jornada va ser ideada per ser un punt de trobada entre les empreses cooperatives i diverses entitats financeres associades de la xarxa Financoop amb l’objectiu d’obrir les portes del finançament als projectes cooperatius.

 

La Jornada tindrà lloc el 27 de març al Centre Cultural La Mercè de Girona.

 

La informació i el programa de FinancESS es pot consultar a http://financess.ddgi.cat/jornada/

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.