La Diputació de Girona, amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines i en el marc del programa Co-Creix*, posa en marxa ESS Acompanyament que consta de càpsules formatives audiovisuals i d’un programa d’acompanyament dirigit a entitats de l’economia social de les comarques gironines.
L’acompanyament a entitats de l’economia social
Les càpsules formatives audiovisuals es complementen amb un acompanyament dirigit a iniciatives empresarials de l’economia social i solidària amb una antiguitat màxima de 5 anys, amb domicili fiscal i centre de treball a l’àmbit de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, i que comptin amb potencial d’impacte social, un model de desenvolupament econòmic sostenible que tingui cura del medi ambient, integrades en l’economia transformadora, i alineades amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.
Es tracta d’un acompanyament en què un màxim de 8 iniciatives podran rebre assessorament personalitzat per part de persones expertes per tractar aquells reptes i objectius empresarials que es consensuïn i s’estableixin, partint d’una diagnosi prèvia de la situació i de les necessitats de les diverses iniciatives. L’acompanyament expert constarà de 20 hores distribuïdes al llarg de 6 mesos.
Per a més informació, podeu consultar el protocol i complimentar el formulari de sol.licitud aquí
Les càpsules formatives audiovisuals
Detectada la necessitat d’oferir formacions en economia social al teixit econòmic i a agents del territori, es fa una proposta innovadora, creativa, fresca i transformadora en format audiovisual.
Les càpsules parteixen del coneixement i de les experiències acumulades per part d’entitats de l’economia social i solidària (ESS), que són valuoses, innovadores i perfectament transferibles a altres projectes i iniciatives.
Les càpsules recullen el marc teòric i experiències pràctiques de persones expertes vinculades a l’àmbit de l’economia social, essencialment de terres gironines, que transmeten els seus coneixements sobre cinc àrees temàtiques:
La proposta pretén acostar aspectes clau del funcionament empresarial a persones emprenedores i a projectes existents, amb la voluntat d’oferir-los elements de creixement i consolidació, així com a persones i entitats prescriptores que poden donar a conèixer el valor i la transferibilitat dels projectes d’economia social (tècniques de promoció econòmica, gestories, assessories, sindicats, personal tècnic i regidors/ores de promoció econòmica).
Les càpsules es complementen amb un vídeo promocional de l’economia social i solidària a terres gironines, ‘Sóc Social i Solidària’, que compta amb la col·laboració del grup musical Txarango, cooperativa amb reconegut compromís pels valors de l’economia social i solidària.
![]() |
Tots els vídeos incorporen subtítols.
*Programa de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, subvencionat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)