La Diputació de Girona, amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines i en el marc del programa Co-Creix*, posa en marxa ESS Acompanyament que consta de càpsules formatives audiovisuals i d’un programa d’acompanyament dirigit a entitats de l’economia social de les comarques gironines.

 

L’acompanyament a entitats de l’economia social

 

Les càpsules formatives audiovisuals es complementen amb un acompanyament  dirigit a iniciatives empresarials de l’economia social i solidària amb una antiguitat màxima de 5 anys, amb domicili fiscal i centre de treball a l’àmbit de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, i que comptin amb  potencial  d’impacte social, un model de desenvolupament econòmic sostenible que tingui cura del medi ambient, integrades en l’economia transformadora, i alineades amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

 

Es tracta d’un acompanyament en què un màxim de 8 iniciatives podran rebre assessorament personalitzat per part de persones expertes per tractar aquells reptes i objectius empresarials que es consensuïn i s’estableixin, partint d’una diagnosi prèvia de la situació i de les necessitats de les diverses iniciatives. L’acompanyament expert constarà de 20 hores distribuïdes al llarg de 6 mesos.

 

Per a més informació, podeu consultar el protocol i complimentar el formulari de sol.licitud aquí

 

Les càpsules formatives audiovisuals

 

Detectada la necessitat d’oferir formacions en economia social al teixit econòmic i a agents del territori, es fa una proposta innovadora, creativa, fresca i transformadora en format audiovisual.

 

Les càpsules parteixen del coneixement i de les experiències acumulades per part d’entitats de l’economia social i solidària (ESS), que són valuoses, innovadores i perfectament transferibles a altres projectes i iniciatives.

 

Les càpsules recullen el marc teòric i experiències pràctiques de persones expertes vinculades a l’àmbit de l’economia social, essencialment de terres gironines, que transmeten els seus coneixements sobre cinc àrees temàtiques:

 

   Principis i valors de l’ESS (21’)

Si vols saber… quins són els valors de l’economia   social i què ha portat diferents persones a   apropar-s’hi i a constituir projectes sota formes   jurídiques que els integren.

 

   Gestió empresarial de l‘ESS (22’)

Si vols saber… com les entitats  incorporen els   valors de l’ESS en la seva pràctica empresarial i   en la gestió diària del seu projecte.

 

   Desenvolupament organitzatiu (24’)

Si vols saber… com generar un bon model de   governança que garanteixi organitzacions   saludables, participatives, adaptables i eficients.

 

   Marc legal i econòmic

 Marc legal i constitució (10’)

Si vols conèixer… el procés de formalització   d’una empresa sota la fórmula jurídica   cooperativa.

   Marc legal i econòmic

 Pla econòmic i de viabilitat (14’)

Si vols conèixer… els aspectes clau d’un pla de  viabilitat que garantiran un projecte d’èxit.

 

   Comunicació a l’ESS (21’)

Si vols conèixer… les particularitats de la   comunicació de projectes transformadors que   han aconseguit ser referent en el seu àmbit.

 

 

La proposta pretén acostar aspectes clau del funcionament empresarial a persones emprenedores i a projectes existents, amb la voluntat d’oferir-los elements de creixement i consolidació, així com a persones i entitats prescriptores  que poden donar a conèixer el valor i la transferibilitat dels projectes d’economia social (tècniques de promoció econòmica, gestories, assessories, sindicats, personal tècnic i regidors/ores de promoció econòmica).

 

Les càpsules es complementen amb un vídeo promocional de l’economia social i solidària a terres gironines, ‘Sóc Social i Solidària’, que compta amb la col·laboració del grup musical Txarango, cooperativa amb reconegut compromís pels valors de l’economia social i solidària.

 

 

 

 

 Tots els vídeos incorporen subtítols.

 

 

*Programa de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, subvencionat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.