La Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines és la trobada quadrimestral que té lloc a Sarrià de Ter per tal de reflexionar i compartir coneixement sobre l’Economia Social. A la trobada celebrada el 5 d’octubre de 2018  hi ha intervingut Joana Conill, coautora del llibre ‘Otro mundo es posible Prácticas económicas alternativas durante la crisis’ i actualment facilitadora en economia social a Labcoop. Joana Conill ha exposat les conclusions del llibre publicat al 2012 i s’ha plantejat la seva vigència en el moment actual. L’autora del llibre ha parlat de pràctiques econòmiques transformadores que han crescut en els darrers anys i que, gràcies a haver aconseguir massa crítica, han tingut un creixement exponencial. Sovint, s’ha plantejat l’autora, aquestes pràctiques no formen part de la pràctica econòmica hegemònica, que està basada en uns determinats valors culturals.

Durant la trobada s’ha generat un interessant debat entre els assistents, pertanyents a la prop de la cinquantena d’entitats que formen part de la Xarxa de col·laboradors de l’Ateneu cooperatiu. Entre les entitats que han assistit a la VI Taula Territorial hi havia cooperatives com El Rebost, Avancem Santa Clara, la Manduca o Idària, a més d’ajuntaments com el de Salt.

Podeu consultar l’esquema de la intervenció de Joana Conill aquí i el contingut de la seva presentació aquí.

L’esdeveniment també ha estat l’ocasió per presentar la nova junta de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, sorgida de les darreres eleccions. Els seus nous membres han mostrat la voluntat de ser un agent actiu per estendre el model cooperatiu, augmentar la presència de la Federació arreu del territori i treballar per incentivar la intercooperació.

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.