L’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines ha acompanyat la creació d’una nova cooperativa, La Sirga Cooperativa de Serveis Culturals, que es dedica a prestar serveis educatius i d’atenció al públic a museus i equipaments culturals, a més d’organitzar i gestionar activitats culturals i artístiques.

La Sirga Cooperativa de Serveis Culturals s’ha constituït com a cooperativa de treball associat amb tres sòcies i té la voluntat d’incorporar-n’hi més en els propers mesos.

Segons les persones fundadores, la cooperativa permetrà millorar les condicions laborals de les treballadores, tant en termes econòmics com d’organització interna, ja que “en el sector cultural hi predomina la precarietat  i és la nostra voluntat  fer les coses d’una altra manera, gestionant eficientment, i retribuint dignament les persones treballadores”. Una sirga és una corda que s’utilitzava antigament per arrossegar barques riu amunt i, conclouen, “a les persones que en som sòcies  ens agrada aquesta idea d’anar a contracorrent, d’oposar-se a la inèrcia del riu”.

 

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.