Les escoles visiten l’Ateneu per rebre formació en economia social i cooperativa

Amb l’objectiu de donar a conèixer l’economia social i cooperativa als joves del territori, diversos instituts de les comarques gironines han visitat l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines. L’Institut de Celrà i l’Institut de Roses han assistit recentment a una xerrada sobre economia social i valors cooperatius, que ha servit per emmarcar els projectes d’emprenedoria cooperativa que duen a terme als seus centres.

L’intercanvi amb els joves ha servit per parlar dels valors cooperatius i ha anat acompanyat de la presència d’un/a cooperativista que ha explicat la seva experiència real. Ivon Maritza d’Avancem Santa Clara i Marc Garfella de Bosquerols han parlat als assistents de per què van decidir crear una cooperativa, com aquestes es diferencien d’altres tipus d’organitzacions, i quins compromisos i valors comparteixen amb els altres cooperativistes.

El treball de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines amb les escoles i instituts s’ha vist reforçat aquest any amb la incorporació de l’associació Emprengi com a entitat agrupada de l’Ateneu. Emprengi treballa des de fa anys impulsant l’emprenedoria i el model cooperatiu entre els joves escolars de les comarques gironines, de manera que genera una experiència pràctica de creació empresarial que prepara als protagonistes pel món professional. El projecte enfronta els joves a una realitat complexa que els exigeix el desenvolupament d’estratègies empresarials tot estimulant la seva creativitat, la iniciativa, la curiositat, l’esperit emprenedor i la presa de decisions responsables. Emprengi abasta actualment 18 instituts del territori i implica a més de 300 alumnes.

Amb la voluntat d’arribar al màxim d’estudiants del territori per estendre la pràctica de l’economia social, l’Ateneu Cooperatiu també té presència a Expo Jove Girona, la fira de referència en el món educatiu que se celebra anualment.

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.