L’habitatge cooperatiu, una oportunitat a comarques gironines

L’habitatge està a l’ordre del dia i així es va constatar a la jornada celebrada a Torroella de Montgrí el passat 2 de juny que va tenir un bon èxit de participació.
 
Organitzada per l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines amb la col·laboració de la cooperativa Undos Arquitectura, bona part dels projectes d’habitatge cooperatiu de comarques gironines van explicar la seva experiència.
 
Una primera part de la jornada va recollir la tasca que fan les administracions públiques, amb els exemples de La Cellera de Ter, Palamós, Palafrugell, Calonge i Sant Antoni, i la Diputació de Girona. A la tarda, es donà veu a diferents projectes en funcionament, com El Turrós a Argelaguer, Walden XXI a Sant Feliu de Guíxols, Som Tribu a l’Empordà i el mateix de La Cellera. També es va presentar el ‘Manual de cures a les comunitats’, elaborat per la cooperativa Fil a l’Agulla, i es comptà amb Sostre Cívic i Undos Arquitectura com a entitats de referència i impulsores de l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.
 
La jornada va posar de manifest l’interès pel model i, a la vegada, la necessitat de donar-lo a conèixer a la ciutadania. També es van constatar les dificultats per implementar-lo a nivell municipal i la necessitat de voluntat política per dur-ho a terme.
 
Es pot consultar la relatoria de la jornada aquí
 

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.