Més de 50 entitats al catàleg de les bones pràctiques de l’economia social 2019

Per tercer any consecutiu, l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines ha realitzat la diagnosi de les bones pràctiques de l’economia social al territori i ha detectat més de 50 entitats amb pràctiques transformadores que compleixen els criteris de l’Economia Social i Solidària establerts per Pam a Pam. Una representació d’aquestes iniciatives es va presentar a la Fàbrica de Celrà el passat 24 d’octubre.

La diagnosi l’ha duta a terme l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines en col-laboració amb Pam a Pam i les cooperatives Arran de Terra, Avancem Santa Clara i Tarpuna, així com l’associació Núria Social.

De les 59 iniciatives detectades, 18 són a la Garrotxa, 13 al Ripollès, 11 al Gironès, 6 a l’Alt Empordà, 5 al Baix Empordà, 5 a La Selva i 1 al Pla de l’Estany. La sobrerepresentació de la Garrotxa i Ripollès és deguda al treball paral.lel que han dut a terme Arran de Terra i el Núria Social d’identificació i anàlisi de la realitat agroecològica a aquestes comarques.  De la totalitat d’iniciatives entrevistades, només 5 no han complert el mínim de criteris establerts per Pam a Pam que defineixen les entitats d’economia social i solidària. Per altra part, en el total d’iniciatives, els criteris amb un promig de compliment més alt són el d’arrelament territorial i sostenibilitat ambiental, i els de menys compliment, la utilització de llicències lliures, la incorporació de la perspectiva feminista a l’organització i l’ús de finances transformadores.

 

A partir de les entrevistes realitzades, les iniciatives han passat a formar part del mapa de l’Economia Social i Solidària de Pam a Pam i s’han afegit al Catàleg de Bones Pràctiques de l’Economia Social a terres gironines 2019  elaborat per l’Ateneu Cooperatiu. També podeu consultar el Catàleg de Bones Pràctiques de l’Economia Social a terres gironines 2018 i el Catàleg de Bones Pràctiques de l’Economia Social a terres gironines 2017.

 

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.