Donat l’interès creixent per trobar alternatives a la compra i al lloguer d’habitatges, l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines i la cooperativa Sostre Cívic hem impulsat l’obertura d’un punt informatiu en habitatge cooperatiu a Sarrià de Ter. Al punt hi podrà acudir qualsevol persona que tingui interès en les diferents modalitats d’habitatge cooperatiu, ja siguin persones individuals, grups, personal tècnic o entitats interessades.

L’habitatge cooperatiu és un model molt desenvolupat en alguns països com l’Uruguai o Dinamarca, on arriba a representar el 26{d52485d185023084239edd86da48dab9f1fb9e8f3d0c336c0a7b7e4abf6c3b3a} del parc d’habitatge del país. Aquí és encara un fórmula força desconeguda, però que poc a poc es va fent lloc a moltes ciutats i municipis catalans. Recentment, diversos Ajuntaments de les comarques gironines, com el de Girona o a Palafrugell, hi han mostrat interès i s’han implicat per facilitar l’accés a l’habitatge a la seva població.

Sostre Cívic és una entitat nascuda el 2004 que vol promoure un model alternatiu d’accés a l’habitatge més just i accessible, sense ànim de lucre, no especulatiu i transformador. En concret, la proposta de Sostre Cívic se centra en l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, en el qual la titularitat de la propietat és col·lectiva i recau en l’entitat, mentre que les persones sòcies tenen la cessió d’ús dels habitatges cooperatius. Des de la primera cooperativa d’habitatge d’aquest tipus que va néixer a Catalunya el 2007, Cal Cases, n’han sorgit moltes d’altres, com La Borda a Barcelona, Vidàlia a Puig-reig o la cooperativa sènior Walden XXI a Sant Feliu de Guíxols.

Per accedir al punt informatiu cal sol·licitar cita prèvia a promocio@ateneucoopgi.org

Podeu trobar més informació sobre com crear un projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a la Guia: Les claus de l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús  i a la Guia per crear un projecte d’habitatge cooperatiu.

 

 

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.