En el marc de la Taula Territorial de l’Economia Social de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines d’aquest 2020, volem parlar del sector agroecològic a les nostres comarques i dels reptes als quals ha de fer front.

Per mitjà d’aquesta taula rodona, descobrirem, en primer lloc, com ha impactat la pandèmia de la COVID-19 en la producció, la comercialització i el consum de productes ecològics i de proximitat, i quines estratègies s’han posat en marxa des del sector i el moviment agroecològic per mirar de donar resposta als reptes sobrevinguts.

En segon lloc, coneixerem una nova iniciativa de comercialització conjunta que agrupa pagesia agroecològica de l’Empordà, la Garrotxa i el Gironès. Coneixerem també, per una banda. una iniciativa de producció artesana de transformats vegans i ecològics emplaçada a Arbúcies; i, per altra banda, la feina que s’està fent des de l’àmbit del consum ecològic organitzat per crear una sectorial de cooperatives de consum de productes ecològics en el marc de la Federació de Cooperatives de Catalunya.

Finalment, reflexionarem sobre els reptes i les potencialitats que implica el salt d’escala que ja està en marxa en la comercialització i el consum d’aliments ecològics i de proximitat.

Aquesta taula rodona vol ser un primer pas vers la creació d’un grup de treball en agroecologia a les terres gironines, iniciativa que impulsarem properament en el marc de la feina de foment de l’Economia Social Solidària que realitzem des de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines.

Amb la participació de:

  • Ana Correro, sòcia d’Arran de terra SCCL i coautora de l’informe «Xarxes alimentàries locals en temps de COVID-19».
  • Joan de La Coromina, finca membre de la Xarxa pagesa (Gironès, Garrotxa i Empordà) Pendent de confirmar
  • Engràcia Valls, sòcia de les cooperatives de consumidores de productes ecològics La Manduca SCCL (St. Feliu de Guíxols) i Artiga Coop SCCL (la cooperativa amb botiga de la Garrotxa).
  • Pau Allué, soci de La Veganeria SCCL (la xarcuteria vegana d’Arbúcies).

Organitza: Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines

Moderarà la taula: Guillem Tendero, soci d’Arran de terra SCCL

Inscripcions AQUÍ