La Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa ha realitzat una aposta clara pel foment de l’economia social i cooperativa a través de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, els Projectes Singulars i el Programa Aracoop, a més de donar suport a les entitats representatives del sector, entre d’altres.

Concretament, els Projectes Singulars han sorgit a tot el territori per incentivar l’economia social arreu del país i per contribuir a la reactivació territorial i a la generació d’ocupació. Són un total de 56 projectes, que inclouen des de la consolidació de models d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, l’arrencada d’un diari cooperatiu, la creació d’un mercat cooperatiu ecològic, espais intercooperatius en l’àmbit de l’hostaleria, projectes d’economia verda i reducció de residus, o escoles per a la inserció laboral de diferents col·lectius, entre molts d’altres.

De la cinquantena de projectes, 20 corresponen a projectes en l’àmbit català (‘Projectes Singulars de País’)  i 36 són projectes territorials. D’aquests, quatre han sorgit a les comarques gironines: ‘L’Engranatge. Cop de Coop al Barri Vell de Celrà’, per promoure la creació de cooperatives i dinamitzar el casc antic del municipi; ‘Territoris Singulars: Economia verda i ecoturisme per l’impuls del món rural’ que, entre altres reptes, vol reactivar i dinamitzar finques de patrimoni inactiu i generar ocupació per a col·lectius vulnerables; ‘La cooperativa pública de gestió de serveis a les persones a Arbúcies’, que vol establir un servei de proximitat per a l’atenció a les persones i consolidar el Servei d’Ajuda Domiciliària al municipi; i ‘Mares de Dia SCCL’ que vol oferir un servei d’atenció a la primera infància en un entorn familiar.

Podeu consultar tots els projectes aquí

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.