S’estableixen mesures especials per a les empreses per fer front a la situació

En aquest resum elaborat per la Xarxa d’Ateneus Cooperatius podeu trobar les mesures més importants en relació a la situació actual referents a: autònoms, socis de treball de cooperatives en règim general i en règim d’autònoms, així com associacions i fundacions amb persones treballadores contractades. La darrera actualització data de l’1 d’abril.

Així mateix, trobareu un llistat de recursos per a les entitats i empreses de l’ESS elaborat per l’Ajuntament de Barcelona

Llistat de recursos

  • La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha creat un web per recopilar tota la informació relacionada amb la Covid-19 i les possibles afectacions al sector cooperatiu.
  • La Confederació del Tercer Sector recopila en l’espai web tota la informació en referència a la Covid-19.
  • Dincat planteja un pla de xoc per fer front a la Covid-19 disponible al següent enllaç.
  • Llista de necessitats immediates i de respostes immediates per les cooperatives, promoguda per la Confederació de Cooperatives.
  • La Direcció General de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i pimes/ Unitat F.2: Tecnologies avançades, clústers i economia social de la Comissió Europea recull diverses iniciatives de suport a les organitzacions de l’ESS. La informació del web és en anglès i qualsevol pot afegir informació a través del següent enllaç de codi obert.
  • La Confederació Empresarial Espanyola de l’Economia Social (CEPES) ha elaborat la següent proposta per les entitats i empreses d’economia social arran del RD 8/2020, del 17 de març, identificant solucions específiques pel teixit de l’ESS a l’Estat espanyol.

 

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.