Un estudi promogut per l’Ateneu Cooperatiu analitza com s’ha vist afectat el sector de les cures a les comarques de Girona arrel de la Covid-19

Detecció de necessitats

Arrel de la crisi de la Covid-19 s’ha posat de manifest, més que mai, la importància de les cures per a la societat i per a la vida en general, en particular per a les persones grans, dependents, els infants o els joves. Des de l’Ateneu Cooperatiu ens hem volgut apropar als reptes del sector de les cures a la demarcació de Girona impulsant un estudi sobre els serveis d’assistència domiciliària (SAD) i residencial.

L’estudi, elaborat durant l’estiu del 2020 per les cooperatives Ilabso i Avancem Santa Clara compara les empreses mercantils i de l’economia social i posa sobre la taula una sèrie de mesures que l’administració pública podria adoptar per pal·liar la situació i encarar millor el moment present i futur.

Així doncs, quin és el paper de l’administració i de l’economia social i solidària?

L’estudi rebel•la que totes les organitzacions proveïdores de cures s’han vist fortament afectades per la crisi, fossin de l’economia social o no, i de forma múltiple: a nivell econòmic, laboral i de salut comunitària.

Imatge o vídeo campanya

Vols col·laborar en els estudis i recerques de l'Ateneu Cooperatiu?

Posa’t en contacte amb nosaltres.

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.