Un equip de professorat i d’alumnes dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior de la família professional de Fusteria i moble i Instal·lació i manteniment, de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles, ha visitat el passat 19 d’abril “La Nau Compartida” de Tortellà, una iniciativa on diferents projectes socioeconòmics vinculats al treball manual i a la creació troben un espai on desenvolupar-se, fer xarxa i vincular-se al territori.

La visita es va desenvolupar en el marc de l’aliança que l’Institut manté amb l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines per a la incorporació de l’Economia Social i Solidària (ESS) i el cooperativisme als estudis de cicles formatius. Enguany s’hi està desenvolupant una prova pilot que ha permès introduir l’ESS a l’alumnat dels cicles formatius. Conèixer les particularitats de l’emprenedoria col·lectiva i del model cooperatiu, simular-ne la gestió, o conèixer el model Canvas Social per al plantejament d’iniciatives socioeconòmiques d’alt valor, són algunes de les accions previstes a l’aula.

Complementàriament al treball a l’aula i per poder conèixer de primera mà algunes iniciatives properes al territori, s’ha impulsat aquesta visita a Tortellà, un espai que comparteixen una desena de projectes de signe divers: fusteria, costura, enquadernació, construcció d’estufes, circ i teatre.

Va ser un plaer i una inspiració comptar amb les experiències vitals i professionals d’en Raül, en Miquel, en Gerard, la Sara, la Edurne i l’Unai en el marc del projecte que comparteixen!

 
 
 

Apunta't al butlletí!

Rebràs les nostres darreres novetats al teu correu electrònic.